Blog

microfoon en tekst last van spreekangst?

Last van spreekangst?

Een spreekbeurt geven, is voor mijn kind een ware marteling. Hij raakt al in paniek wanneer hij nog maar het woord hoort. Het zweet breekt hem letterlijk en figuurlijk uit. Elk jaar hoopt hij dat het deze keer aan hem voorbij zal gaan, maar helaas praten voor een groep is nu éénmaal wat ze moeten leren.

foto met twee witte puzzelstukjes op een zwarte achtergrond en de tekst zwar-witdenken

Zwart - Witdenken

Is het bij jouw kind ook alles of niks, zwart of wit, goed of slecht… Lijkt het alsof er ook geen grijs bestaat. Grijs zorgt blijkbaar voor verwarring bij jouw kind. Hij wil elke gebeurtenis in een hokje stoppen. Wil over alles controle hebben en snappen. Wat natuurlijk niet het geval is wanneer er grijstinten bij komen. Vanuit onze ervaring weten we dat de wereld vol zit met grijstinten. Vandaar onze grote bezorgdheid. Zal hij ooit om kunnen gaan met deze grijstinten?

Wenend jongentje met allemaal vingers die naar hem wijzen en de tekst: Ze pesten mij!

Ze pesten mij!

Gilt jouw dochter ook te pas en te onpas ‘Ze pesten mij!’. Allez, toch vanuit jouw perspectief. Van zodra er iets gebeurt dat ze niet leuk vindt, begint ze te gillen dat ze gepest wordt. Kleine broer neemt iets van haar af. Papa plaagt haar, in het begin doet ze vrolijk mee, maar na een tijdje vindt ze het niet meer leuk en brult de hele buurt bij elkaar.