Blog

zelfportret

Wat doe ik als kindercoach?

Als ouder wil je je kind gelukkig zien, dat het goed gaat met hem. Ondanks alle hulp die jij je kind reeds geboden hebt, kan het het gebeuren dat je kind toch niet lekker in zijn vel zit. Dat het last heeft van boosheid, verdriet, leerproblemen, verlegenheid… Dit kan er voor zorgen dat jij en je kind opgezadeld worden met een gevoel van machteloosheid en verdriet. Dit wil niet zeggen dat je daardoor een slechte ouder bent, maar je bent er ééntje die wel hulp kan gebruiken. Een kindercoach kan je daarbij helpen. Hij ondersteunt jou en jouw kind tot jullie terug zelf verder kunnen. Deze hulpvraag stellen is niet altijd evident, daar is vaak moed voor nodig.

foto met zuurtjes

Durven wij nog nee zeggen tegen onze kinderen?

De grote vraag waar elke ouder wel mee worstelt is: ‘Ben ik wel een goede ouder?’. Maar wat is dat nu een ‘goede’ ouder? Wat houdt dat in een ‘goede’ ouder zijn? Is dat eentje die altijd toegeeft aan zijn kinderen om toch maar geen boze kinderen te hebben? Of eentje die nee durft te zeggen tegen zijn kinderen, die grenzen durft te stellen?

foto van bekers met de tekst opvoeden is geen (wed)strijd!

Opvoeden is geen (wed) strijd!

Als ouders krijgen we soms het gevoel dat we mee moet doen aan de wedstrijd van ‘het hebben van het beste, mooiste, slimste, sportiefste… kind’. En daar blijft het meestal niet bij. We moeten ook fantastische verjaardagsfeestjes organiseren, elke zondag langs het voetbalveld staan en de ideale partner zijn. We leggen de lat voor ons zelf als maar hoger en blijven ons vergelijken met anderen.