Blog

juf en kinderen in de klas en tekst mijn kind haat school

Mijn kind haat school!

Elke ochtend hetzelfde liedje. Je kind krijg je maar niet uit zijn bed. Lieve woordjes, beloftes, dreigementen… niks helpt. En wanneer hij eindelijk is opgestaan, moet iedereen op eieren lopen want bij het minste ontploft hij.

man op bank in de mist en tekst rook om je hoofd

Rook om je hoofd

De laatste tijd komen er als maar meer kinderen bij mij terecht waarbij de rook niet meer opklaart. Ze zien het niet meer zitten, weten niet meer hoe ze al de ballen in de lucht moeten houden. Maar stel je eens voor: ‘Als de rook om hun hoofd verdwenen zou zijn, zien ze alles terug helder.’

jongen met handen is zijn haar en tekst teleurgesteld

Hij is teleurgesteld

‘Ik nodig iedereen uit van de klas voor mijn verjaardagsfeestje en ik mag maar naar een paar gaan. Ik zou zo graag voor meer feestjes uitgenodigd worden. Ik deel mijn koekjes uit aan mijn vrienden en wanneer ik er eens eentje vraag, zeggen ze neen.’ Gilt jouw kind. Boos rent hij de trap op en knalt de deur. Oh wee, als er nu iemand iets durft te vragen aan hem.

Niet veel later komt hij snikkend de trap af en vraagt zich af wat hij verkeerd doet. Jouw kind is weer eens teleurgesteld in zijn vrienden. En hij wordt daar dan ooh zo verdrietig van.