Blog

Kind loopt over hangbrug en tekst Laat jij je kind risico's nemen?

Laat jij je kind risico's nemen?

Wat is jouw spannendste speelherinnering? Was jij ook zo fier toen je met een zakmes je eerste pijl en boog maakte? Wanneer bibberend hoog in een boom zat? Je al rollend van een hoge duinheuvel naar beneden kwam? Je eigen kamp in elkaar mocht knutselen met hamers en nagels...

foto van een muur en tekst een muur om zich heen

Een muur om zich heen

Mijn kind praat niet graag over zichzelf. Zichzelf graag zien, is ooh zo moeilijk. Hij helpt veel liever anderen, hij neemt heel graag de zorgende rol op. Wanneer zijn vrienden problemen hebben, komen ze altijd bij hem terecht en dan zoeken ze samen naar oplossingen. Maar wanneer hij in de knoop ligt met zichzelf, praat hij er met niemand over. Hij wil daar niemand mee lastig vallen. Hij vindt dat hij dit zelf moet oplossen.

foto van kudde koeien en tekst Mijn kind haalt altijd oude koeien uit de dijk

Mijn kind haalt altijd oude koeien uit de dijk.

Haalt jouw kind ook altijd oude koeien uit de dijk? Rakelt hij dingen op die al lang voorbij zijn, die al lang afgehandeld zijn? Voor jou zijn deze zaken afgehandeld en opgelost, maar bij jouw kind blijft dit maar na zinderen. Wat ervoor zorgt dat je de zaken opnieuw beleeft en dat je opnieuw er aandacht moet aangeven. Heel dikwijls kom je dan met je kind in een negatieve spiraal terecht.