Blog

Kat ziet zichzelf als leeuw wanneer hij in de spiegel kijkt en tekst: zich anders voordoen!

Zich anders voordoen!

Een van de kinderen die ik al een tijdje onder mijn vleugels mag nemen, heeft de gewoonte om zijn leven altijd beter voor te stellen dan dat het werkelijk is. Wanneer ik hem na het weekend terug zie, vertelt hij dat hij naar Parijs, Afrika of Amerika is geweest. Of heeft hij voor duizenden euro’s nieuwe kleren gekocht… Kortom allerlei dingen die niet waar zijn.

een foto van een clown en de tekst: de clown uithangen!

De clown uithangen!

Een van de kinderen die ik begeleid, hangt graag de clown uit. Ik merk het van zodra zij binnenkomt in welke modus ze verkeert. Soms is het de clowneske en soms de ernstige. Wanneer ze de clown uithangt, maakt ze constant mopjes, verschuift ze de tafel verschillende keren, vertelt ze zaken die niemand grappig vindt, maar zij ligt in een deuk, krijgt om het minste de slappe lach...

foto van eieren met een bang gezicht en tekst Help ik kan dit niet!

Help, ik kan dit niet!

Ik heb de eer om een fantastische jonge dame te mogen begeleiden. Maar toen we aan de slag gingen, kwam haar onzekerheid naar boven. Ik dacht dat ik haar een simpele tekenopdracht had voorgeschoteld, maar dat bleek voor haar niet zo te zijn.

Mijn hart brak toen ik haar bezig zag en vooral over wat ze zei. ‘Ik kan niet tekenen. Ik ga dit nooit kunnen. Ik weet niet hoe ik er moet aan beginnen...’

En toen ik zei dat het uurtje om was, sloeg haar reactie in als een bom. ‘Ga jij nu al weg? Neen, dat mag niet. Ik weet niet wat ik moet doen?’ De paniek kon je in haar ogen lezen.