Weerbaar Opvoeden!

Heb jij een kind tussen de 6 en 12 jaar oud? Vind jij het belangrijk dat je kind kan opkomen voor zichzelf? Dat hij terug recht kan staan na een tegenslag? Dat hij niet telkens ontploft wanneer iemand iets zegt of doet dat niet oké is? Wil jij dat jouw kind niet altijd begint te wenen wanneer het huiswerk moet maken? Dat hij toch wat positiever naar zichzelf kan kijken? Dat hij om kan gaan met zijn boosheid? Dat hij eens dag zegt aan zijn oma of opa?...

JA? Dat dacht ik al. Maar misschien heb jij reeds heel veel dingen uitgeprobeerd en toch blijft jouw kind ongelukkig rondlopen! Je kind ontploft nog steeds ondanks al je hulp die jij hem reeds hebt gegeven?... Je kind weerbaar opvoeden gaat niet vanzelf, maar wel door de juiste dingen te doen op het juiste moment.

Daar help ik jou bij. Met mijn individuele begeleiding gaan we opzoek naar duurzame, effectieve oplossingen.

Weerbaar Opvoeden!

We bekijken samen welke opvoedingsvragen je hebt. We bespreken wat jij kan doen om je kind verder te helpen. We zoeken samen hoe je op een positieve manier jouw kind weerbaar kunt opvoeden. We bekijken ook waar jullie steeds tegen aan lopen. We ontleden de situaties, gaan na wat er goed en fout loopt en samen zoeken naar duurzame, effectieve oplossingen.

De onderwerpen die zeker een plaatsje krijgen in het traject:

  • Je krijgt inzicht in de boosheid van je kind en hoe je er mee kan omgaan.
  • Je leert hoe je het positief zelfbeeld bij je kind kan stimuleren.
  • Je krijgt tips en trics rond grenzen bewaken en neen zeggen.
  • Zelfstandigheid bij je kind stimuleren
  • Hoe help ik mijn verlegen/onzeker kind?
  • Wat kan ik doen als mijn kind gepest wordt.
  • Hoe een ruzie oplossen?
  • Je leert je faalangstig kind ondersteunen.
  • ...

Praktisch

- Verkennend gesprek:

Tijdens het gratis  verkennend gesprek maken we kennis. We bespreken jullie hulpvragen en verwachtingen. Je kan je verhaal vertellen en vragen stellen. Op basis van dit gesprek wordt er een coachingstraject opgesteld of al dan niet doorverwezen.

- De coaching zelf:

Omdat elke ouder anders is, wordt er samen met jou een eigen programma uitgewerkt. Via gesprekken, opdrachten zoeken we samen naar een antwoord. Uit ervaring weet ik dat elke ouder het antwoord in zich heeft. Mijn taak is om samen met jou de antwoorden te vinden.

- Evaluatiegesprek

We evalueren samen het traject en bekijken wat er goed gelopen is en hoe we deze sterktes verder kunnen inzetten. We bespreken de mogelijkheden van een vervolgtraject.

- Prijs:

€ 360 voor het hele traject

* Er is ook een kansentarief (Het kansentarief geldt voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit)

- Vraag een verkennend gesprek aan via het contactformulier