Wat kinderen en ouders zeggen

Dit sturen ouders naar mij nadat ze zich geabonneerd hebben op de inspiratiemails en de nieuwsbrief

  • 'Bedankt Griet voor de interessante mails! Groetjes, H.'
  • 'Dag Griet, Ik blijf graag je tips volgen ivm weerbaarheid enz. Groetjes L.'
  • 'Dag Griet, Dank je wel voor de inspirerende mails die u stuurt, wij hebben daar zeker wel iets aan. Groetjes A.'

***

J.9 jaar volgde een individuele begeleiding rond weerbaarheid

Wij zijn bij Griet terecht gekomen omdat onze zoon gepest werd op zijn nieuwe school. Er zijn veel dingen gebeurd waar wij niks van wisten. Onze zoon is namelijk heel gesloten en zijn beeld op vriendschappen is nogal rigide. Waardoor het voor hem moeilijk is om nieuwe vriendschappen te sluiten. De dingen die sommige kinderen tegen hem zeggen, komen ook heel hard binnen. Hij kan zich daar niet altijd goed tegen wapenen.

Wij zijn dan op zoek gegaan naar een begeleiding en via een vriendin zij we bij Griet terecht gekomen. Wat ons aansprak aan de begeleiding is dat ze praktisch en concreet is. Dat je papieren mee naar huis krijgt zodat wij en J. er later terug naar kunnen grijpen.

Wij vinden dat onze zoon veel aan de begeleiding gehad heeft. Hij durft nu rapper stop zeggen wanneer anderen over zijn grens gaan. Hij is aan de slag gegaan met de helpende gedachten, kan al trotser zijn op zichzelf en hij heeft ook kapstokken gekregen om makkelijker vriendschappen aan te gaan.

We merken dat het nu beter loopt op school. Dat hij een vriendengroepje heeft opgebouwd en dat hij sneller stop durft te zeggen. Thuis praat hij meer over dingen die hem bezig houden en hij neemt daar zelf meer initiatief in. Hij vertrouwt nu ook meer andere mensen. Wij hopen dat hij dit blijft volhouden.

Wij hebben nooit getwijfeld aan de begeleiding van Griet. Onze zoon kwam altijd goed terug. Hijzelf vond het leuk om te doen. De combinatie tekenen en praten vond hij leuk.

Wij raden Griet zeker aan. Griet biedt geen vast programma aan, maar een begeleiding die afgestemd was op de noden van onze zoon. Ze behandelt belangrijke thema’s op kindermaat. Ze heeft heel snel het vertrouwen van onze zoon gekregen.

***

A. 8 jaar volgde een individuele begeleiding rond Weerbaarheid.

Getuigenis van de ouders van A. 8 jaar:

Wij zijn bij Griet terechtgekomen omdat onze zoon op school heel vaak in conflict kwam met andere kinderen, waarbij hij ook fysiek reageerde. Zijn reacties bij conflicten waren vaak buitenproportioneel, waardoor we vreesden dat hij enerzijds uit de klasgroep zou vallen, maar anderzijds ook iemand ernstig pijn zou kunnen doen. Ook vanuit de school ontvingen we signalen dat er vaak conflicten waren.  

Thuis liep het wel oké, er waren geen noemenswaardige problemen, al merkten we wel dat in periodes van stress, hij ook thuis vlugger boos werd en overreageerde.

Wij zijn dan op het internet op zoek gegaan naar een begeleiding en zo zijn we op de website van Griet terechtgekomen. Wat ons aansprak bij de aanpak en begeleiding die Griet aanbiedt, is dat ze ervaring in het onderwijs heeft, wat de insteek praktisch en concreet maakt.

Wij menen dat onze zoon veel aan de begeleiding gehad heeft. Hij begrijpt nu beter dat spanning en stress zijn overdreven boosheid in de hand werken. Het is voor hem duidelijker geworden waarom hij zo’n gedrag stelt en wat hij eraan kan veranderen.

Na de begeleiding bij Griet voelt onze zoon nu beter aan welke dingen hem stress bezorgen. Hij kan ook makkelijker van de situatie weg gaan. Samen met Griet ging hij op zoek naar oplossingen om zijn stress te reduceren. 

Hij heeft ook kapstokken gekregen om te reflecteren over zijn gedrag en begrijpt sneller en beter hoe en wanneer hij in de fout is gegaan, zodat hij zich achteraf oprecht kan excuseren. 

Het samenspelen in kleine groep verloopt veel beter. In grote groepen zal hij, wanneer hij de noodzaak voelt, zelf de rust opzoeken.

Wij raden Griet zeker aan. Onze zoon heeft veel meer inzicht in zichzelf gekregen, wat de basis legt om nu verder aan zijn gedrag te kunnen werken en waarvan we al resultaten zien. De begeleiding is zeer praktisch en de uitleg wordt op maat van het kind gegeven. Onze zoon is altijd graag naar de sessies gegaan, zeker door de zeer positieve insteek van Griet.

***

Dit mailtje kreeg ik in mijn mailbox. Altijd fijn om anderen te kunnen inspireren.

'Hoi Griet

Wat ben jij goed bezig!!

Ondanks dat ik nu met kleuters werk ben ik wel erg benieuwd naar dit ebook: Omgaan met stress (stress-verlagend spel voor 6 -12 jarigen).

Wat fijn dat je je hulp zo biedt aan ouders, kinderen en collega's!!

Dank je wel!

Blijf gezond!🙏 Groetjes S.'

***

S. 9j volgde een individuele begeleiding rond Weerbaarheid.

S. 9j: “Voordat ik in begeleiding was bij Griet had ik het moeilijk met stop zeggen en werd ik veel gepest. Ik voelde mij daardoor heel dikwijls alleen.”

Volgens haar mama was ze thuis dan boos en gemeen. Ze moest thuis ontladen maar kreeg dan op haar donder. Ze kreeg thuis nog eens opmerkingen over haar gedrag, maar de echte, onderliggende oorzaak van de woedeuitbarstingen thuis konden niet zo goed worden opgelost.

S. 9j: “Door naar Griet te gaan, heb ik geleerd om meer neen te zeggen tegen anderen. Ik durf nu meer mijn grenzen aan te geven.”

Mama: “Ze zegt nu soms neen tegen mij als ik haar teveel plaag. Dit durfde ze vroeger nooit te doen!”

S. 9j.: “En wanneer er ruzie op school is, zeg ik nu heel duidelijk dat ik dit niet leuk vind. Ik ga dan soms weg en speel met andere kinderen. Dit deed ik vroeger nooit!”

Mama: “Het grote verschil is dat ze nu de dingen komt vertellen. Ze zegt veel sneller dan vroeger wanneer het fout loopt op school. Daar is ze enorm in gegroeid.”

Mama: “Wij zij bij Griet terecht gekomen omdat de zorgjuf ons vertelde dat er iets moest gebeuren. Dan ben ik op zoek gegaan op het internet, zo ben ik op de website van Griet terecht gekomen. En dat sprak mij direct aan. Ik was op zoek naar een begeleiding dicht bij huis, in een niet-therapeutische setting. Iemand die kinderen verder helpt en aan hen meegeeft dat er niks mis is met hen, maar dat ze het soms moeilijk kunnen hebben.”

Mama: “Griet houdt altijd eerst een gratis intake gesprek om na te gaan of er een klik is en hoe de begeleiding eruit zal zien. We hebben dan samen besloten voor een individuele begeleiding. Dit was een goede keuze.”

Mama: “Doordat Griet leerkracht en zorgleerkracht is geweest, weet ze goed hoe het er aan toe kan, gaan in de lagere school. Hoe de dynamiek tussen kinderen kan, lopen. Griet heeft een no nonsens aanpak en zegt wat er te zeggen valt. Ze werkt op maat. Ze kijkt wat de kinderen nodig hebben en gaat daarmee aan de slag.”

S. 9j: “Ik vind haar manier van werken heel leuk. Tijdens de begeleiding zochten we samen naar antwoorden op mijn vragen en daarna verwerkten we die in een schilderij, tekening, knutselwerk…”

Mama: “Ik kan Griet zeker aanraden. Heb haar naam reeds doorgegeven aan de school van mijn kinderen. Want bij Griet kunnen (zeker gesloten) kinderen ventileren. De kinderen krijgen handvaten om terug verder te kunnen.”

***

Z. (11 jaar) " Ik vond het kamp Weerbaarheid  # Kunst(ig) super leuk. De eerste dag vond ik het wel wat spannend, maar daarna niet meer. Ik vond het makkelijk om met Griet over dingen te praten. Griet heeft leuke knutselopdrachten verzonnen. Ik kan nu makkelijker trots zijn op mezelf. Na dit kampje ga ik makkelijker nee durven zeggen en mijn grenzen aangeven. Ik weet nu ook beter hoe ik vriendinnen kan maken. Je moet zeker naar dit kamp komen!"

***

F. (11 jaar) "Doordat ik naar jou kom, durf ik nu al meer nee zeggen tegen mijn vriendinnen."

***

"J. (6) is al zeker enthousiast over de momentjes bij jou. Er zal allicht wel iets van blijven hangen en we merken thuis dat hij makkelijker kan vertellen wat hij denkt of voelt."

***

Dag Griet, ik heb tot nu toe nog nooit echt gereageerd op jouw “inspiratiemails” ! Maar toch wil ik jou hiervoor bedanken. Het zijn leerrijke zaken en heel concreet ! Met vriendelijke groeten J.

***

Wanneer ik heel boos ben, roep en scheld ik tegen iedereen. Niemand vindt dit leuk, ook ik niet. Toen Griet met mij ging wandelen, werd ik terug rustig en kon ik nadien terug verder.” S. 9 jaar

***

“Als ik een fout maakte op school, lachten de andere kinderen me uit. Ik durfde aan niks nieuws te beginnen. Griet heeft mij geleerd dat fouten maken niet erg is. Dat iedereen wel eens fouten maakt. Dat we leren door fouten te maken.” M.11 jaar

***

“Deze week zei een de kind dat ik in begeleiding heb, dat de babbels niet meer elke week nodig zijn omdat ze het terug ziet zitten en oplossingen ziet om verder te kunnen. Dat maakt mij zo blij en daar doe ik het voor.” Griet

***

“Een meisje van 7 met faalangst kwam bij mij terecht. Ze vertelde dat ze niks kon. Wanneer we het gesprek tekenden, werd het haar plots duidelijk dat ze veel meer kon dan dat ze zelf dacht. Er kwam een rust over haar. Ze zag het zitten om haar werkpunt aan te pakken.”

***

“Toen mijn ouders aan het scheiden waren, was ik heel verdrietig. Ik heb bij Griet mijn verhaal kunnen doen. We hebben samen een troostkoffer gemaakt. Daarin stop ik al mijn mooie, leuke herinneringen in. Deze neem ik mee als ik moet wisselen van huis.”

***

Ouders kwamen bij mij terecht met de vraag of ik hen kon helpen met hun zoon. Hun zoon komt altijd letterlijk veel te dichtbij, hij voelt dit niet aan. De andere gezinsleden kunnen dit niet verdragen. Na een aantal sessies geven de ouders aan dat hun zoon het veel beter doet en dat hij wat hij geleerd heeft toepast. Hij weet nu beter dat je niet bij iedereen even dicht mag komen, dat sommige mensen dit niet leuk vinden.