Weerbaarheid en positief zelfbeeld gaan hand in hand.

man springt in het water

Weerbaarheid gaat over stevig in je schoenen staan. Tegen een stootje kunnen.

Stevig in je schoenen staan is niet iets waar je mee geboren bent. Dat is iets dat je gaandeweg leert. Door ervaring op te doen. En ja, het ene kind is van nature uit optimistischer dan het andere, maar toch.

Weerbaarheid hangt samen met je zelfbeeld. Wanneer je een positief zelfbeeld hebt, sta je sowieso steviger op je benen. Kan je makkelijker om met een tegenslag. Dan ben je veerkrachtiger.

Weet je wat het krijgen van een positief zelfbeeld kan je zelf in handen nemen. Je hoeft je hele leven niet op je kop te laten zitten. Maar hoe kan je dat nu leren?

Wanneer je al van kleins af aan ervaren hebt dat de dingen die je deed, leiden tot succes. En wanneer er iets misliep dat niet erg was. Maar dat je net uit je fouten leert. Heb je reeds een stapje voor. Maar niet getreurd voor ieder van ons ligt 'weerbaarder worden' binnen hand bereik.

Hoe?

- Omring je met goede vrienden. Vrienden die blij voor je zijn wanneer iets lukt. Je steunen bij een tegenslag. Maar die je niet altijd naar de mond praten.

- Geniet van je succes, ook al is het klein. Vier het!!, Omarm het!!!

- Durf dingen te doen, die je niet direct ziet zitten. Laat je niet verlammen door de gedachte 'Ik kan dat toch niet.' Doe het desnoods samen met een vriend.

Weet je wat mij helpt om er te staan?

Creatief bezig zijn: tekenen, dansen, nieuwe spelletjes uitvinden en proberen... Dat heeft mij zoveel energie en ja ik ga soms ook onderuit. Mijn tekeningen zijn niet altijd perfect. Het nieuwe spel loopt niet zoals ik het in mijn hoofd had. En die danspasjes dan, die vergeet ik dikwijls. Maar ach, dit is niet erg. Ik heb weer positieve energie gekregen en ik sta soms versteld van de dingen die wel lukken. En die omarm ik!!!

Creatief bezig zijn zorgt er voor dat ik weer een beetje steviger in mijn schoenen sta. Dat ik weer wat weerbaarder ben geworden doordat ik weer ervaren heb dat ik dingen kan waarvan ik dacht dat het me nooit zou lukken.

Wil jij dit ook beleven? Wil jij je zelfbeeld positief beïnvloeden? Wil jij voelen dat creatief bezig zijn, echt helpt?

Laat het mij dan weten!!!

groeten

Griet