De ratrace

mannetje loopt in een hamsterwiel tekst de ratrace

Alles moet als maar sneller, beter, groter, mooier... zijn. En we doen er allemaal vrolijk aan mee. Nou ja, vrolijk is misschien niet helemaal waar. We doen er aan mee omdat we denken anders uit de boot te vallen, gepasseerd te worden. Dat we op die manier kansen laten liggen. En deze ratrace speelt ook onze kinderen parten.

Ook zij moeten sneller schakelen. Doen ze dit niet dan zijn ze er aan voor de moeite. Maar hoe lang houden we dit nog vol? Hoe lang duurt het nog vooraleer we met onze kop tegen de muur lopen? Ik krijg als maar meer het gevoel dat het eerder vroeg dan laat wordt. Dat we massaal op een burn-out aan het afstevenen zijn. Daar heeft niemand baat bij, dat weten we maar al te goed!

En dan? Wat dan?

Misschien kunnen we op tijd aan de noodrem trekken! Hebben we het lef om uit deze ratrace te stappen en opnieuw te beginnen? Helemaal anders deze keer!

Een paar jaar geleden heb ik resoluut aan de noodrem getrokken en heb ik gekozen voor mezelf. Misschien had ik het veel eerder moeten doen, maar dat is praat achteraf natuurlijk. Ik ben heel blij dat ik toen de stap gezet heb. Want ik was niet meer gelukkig in mijn vorige job, ook al deed ik hem heel graag, maar de omstandigheden waren er niet meer naar. De laatste jaren moest ik mij naar mijn job slepen en mijn energie sijpelde langzaam maar zeker weg. Dit mocht ik niet laten gebeuren, daarvoor zie ik mezelf net iets te graag.

Toen heb ik dus het besluit genomen om radicaal voor mezelf te kiezen en iets te doen waar ik al zo lang van droomde en waar ik gelukkig van word. Ik heb de beslissing genomen om zelfstandige kindercoach te worden en het is super leuk om te doen. Om kinderen en jongeren terug te zien stralen. Loopt het nu allemaal van een leien dakje? Neen, maar ik werk er elke dag aan. Deze job geeft mij energie in plaats van dat hij energie zuigt want ik kan bezig zijn met wat ik graag doe en goed kan. Ik loop minder gestresseerd rond en kan terug genieten van de kleine dingen.

Maar om dit klaar te spelen moet je:

  • toch weerbaar zijn.
  • durven opkomen voor jouw waarden en belangen.
  • geloven in jezelf en je eigen kunnen.
  • neen kunnen zeggen en je grenzen bewaken.

Al deze zaken kan je gelukkig leren. Op deze manier ben je gewapend om je eigen leven terug in handen te nemen en het in te richten zoals jij wilt.

Wil jij dat je kind tools krijgt om uit de ratrace te stappen en zijn eigen leven te leiden? Schrijf hem dan snel in voor een cursus weerbaarheid. Tijdens deze cursus gaan we hiermee aan de slag. En ik beloof je plechtig dat je kind terug zal stralen en geloven in zichzelf!!